NBA liga zvijezdi naredila prekrivanje tetovaže
(AP Photo/Chris Carlson)

Ne može na utakmicu s njom

NBA liga zvijezdi naredila prekrivanje tetovaže

Midhat Šljivak

NBA liga naredila je zvijezdi Charlotte Hornetsa LaMelu Ballu da prekrije tetovažu koja se nalazi ispod njegovog lijevog uha. Razlog su pravila koje liga ima i koja zabranjuju reklame na tijelima košarkaša.

Zvijezda Charlotte Hornetsa LaMelo Ball prinuđen je prekriti tetovažu ispod lijevog uha. NBA liga mu je naložila da na utakmicama tetovaža s inicijalima 'LF' bude prekrivena zbog kršenja pravila o reklamiranju.

Po pravilima NBA lige košarkašima je izričito zabranjeno da na tijelima nose reklame kompanija. To je upravo slučaj s Ballom koji je ispod uha istetovirao inicijale 'LF'.

Ova slova označavaju njegovo srednje ime LaFrance, što je i ime njegovog brenda odjeće, pa je na kraju liga odlučila reagovati i Ball ne može igrati s otkrivenom tetovažom.

"Po kolektivnom ugovoru igračima je zabranjeno prikazivanje kompanija na tijelima i kosi tokom utakmica. LaMelova tetovaža je očigledno kršenje pravila i zatraženo je od njega da je prekrije", saopštio je PR NBA lige Tim Frank.

Oglasi

Ball sličnu tetovažu ima i na ruci. Ipak, ona nije jasno vidljiva kao ova ispod uha i za nju nema obavezu da je prekriva.

Interesantno je svakako da je 2018. godine i njegovom bratu Lonzu liga 2018. godine zabranila reklamiranje njegovog brenda 'Big Baller Brand'. I on je također imao tetovažu kompanije koju je osnovao.

LaMelo Ball je u NBA ligu stigao 2020. godine kao treći pik drafta. Trenutno je jedan od najboljih razigravača lige.

Prošlog ljeta je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 260 miliona dolara, a ove sezone u dresu Hornetsa prosječno ubacuje 22.2 poena uz 8.6 asistencija i 5.4 skokova po meču.

Ukupno je u karijeri na prosjeku od 19.6 poena i ima jedan nastup na All Star utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi