Larry Brown više nije trener Fiat Torina

Legendarni NCAA i NBA trener napustio klupu italijanske ekipe

Larry Brown više nije trener Fiat Torina

Fiat Torino je danas saopštio da legendarni Larry Brown više nije trener ove ekipe.

Proslavljeni američki stručnjak se ipak nije proslavio i u Torinu. Larry Brown je preuzeo kormilo ekipe minulog ljeta, a ove sezone je Torino dobio samo pet utakmica od 24 odigrane.

Tako je, Torino ove sezone uspio upisati samo četiri pobjede u Seriji A i jednu u polfufinalu Superkupa.

Navodno su čelnici kluba odlučili prekinuti saradnju sa Brownom nakon što su ga navijači Torina izviždali poslije domaćeg poraza od Avellina.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Larryja Browna bi na klupi Fiat Torina trebao zamijeniti Paolo Galbiati.

Inače, Larry Brown je jedini trener koji je objedinio NCAA (Kansas Jayhawksima 1988.) i NBA (Detroit Pistons 2004.) titule. NBA omjer Larry Browna je impozantnih 1275-965, a jedini je trener u povijesti koji je s osam različizih ekipa ušao u doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi