LaVar Ball našao tim najmlađem sinu

Vratio se u SAD

LaVar Ball našao tim najmlađem sinu

Midhat Šljivak

Nakon odlaska iz Litvanije krajem prošlog mjeseca, gdje je igrao za ekipu Vytautasa, 16-godišnji LaMelo Ball pronašao je novi tim.

Najmlađi od braće Ball igraće u novoformiranoj JBA ligi koja počinje ovog ljeta, a on će nastupati za tim iz Los Angelesa.

Radi se o ligi koja ima osam timova, a ekipe dolaze iz Dallasa, Houstona, Atlante, New Yorka, Philadelphije, Chicaga, Seattlea i Los Angelesa. Sezona počinje 21. juna, a igraće se do kraja septembra.

Nakon završetka sezone najbolji igrači iz ovih liga igraće egzibicione utakmice protiv profesionalnih timova iz Evrope i Azije.

"Nikad se nismo bojali izazova. Melo je imao šansu da igra u inostranstvu i mogao je da iskusi različit stil igre u Litvaniji. Sada se vratio u SAD da pokaže zašto se o njemu najviše pričalo u svijetu košarke dok je bio u srednjoj školi. Vrijeme je da podigne igru na viši nivo", rekao je otac LaVar Ball.

Najstariji brat Ball, Lonzo, trenutno je igrač Los Angeles Lakersa, dok je 19-godišnji LiAngelo također proveo sezonu u Litvaniji, a u junu ćemo ga vidjeti na NBA draftu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi