Reality show braće Ball došao je do kraja

Odlaze iz Litvanije

Reality show braće Ball došao je do kraja

M. Šljivak

Dolazak braće Ball, LiAngela i LaMela u litvanski Vytautas, izazvao je veliku pažnju svjetskih medija.

Mali litvanski tim postao je prepoznatljiv zbog braće čijom karijerom rukovodi kontroverzni otac LaVar, ali i zbog činjenice da je najstariji brat Lonzo zvijezda Los Angeles Lakersa.

Nakon utakmica koje su više ličile na reality show i gdje su braća napumpavala statistiku, došlo je vrijeme za rastanak.

Vytautas je odlučio da raskine saradnju sa braćom Ball, a ovu vijest je potvrdio i njihov otac LaVar.

"Nećemo više gubiti vrijeme ovdje", kratko je komentarisao otac Ball i najavio je da će otputovati za Los Angeles početkom naredne sedmice.

LiAngelo Ball (19) će se za dva mjeseca naći na NBA draftu. Otac pokušava preko sina Lonza isposlovati da ga nekako izaberu Lakersi i ne bi čudilo ako se to na kraju i dogodi.

Sa druge strane 16-godišnji LaMelo je izgubio sva prava za školovanje i stipendije nakon odlaska u Litvaniju, te bismo njega i naredne sezone mogli gledati u nekom evropskom timu.

Izuzev utakmica koje je organizivao njihov otac i u kojima su imali nerealne brojke braća Ball su imala solidnu statistiku u litvanskom prvenstvu.

LiaAngelo je u 14 utakmica imao prosjek od 12.6 poena u 21 minuti na parketu uz sasvim dobre šuterske procente od 42 procenta iz igre, te za tri poena.

LaMelo je odigrao osam mečeva i bilježio je skromnih 6.5 poena uz katastrofalan šut od 27 procenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi