LaVar Ball ne prestaje pričati: Lonza ponovo stavlja u vrh NBA lige

LaVar Ball ne prestaje pričati: Lonza ponovo stavlja u vrh NBA lige

Midhat Šljivak

Kontroverzni LaVar Ball vratio se u SAD nakon što je četiri mjeseca proveo u Litvaniji sa sinovima LiAngelom i LaMelom koji su igrali za ekipu Vytautasa.

Najstariji sin Lonzo završio je svoju prvu NBA sezonu sa LA Lakersima. Bio je izložen velikom pritisku zbog očevih izjava da je najbolji košarkaš svijeta, a LaVar još uvijek vjeruje da je to tako.

Lonzo se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom iz Lakersa. Američki mediji tvrde da bi upravo on mogao biti dio trejda u kojem bi tim iz Los Angelesa doveo zvijezdu San Antonio Spursa Kawhija Leonarda.

Međutim, LaVar je uvjeren kako je njegov sin bolji od jednog od najkompletnijih igrača lige i da nema šanse da napusti Lakerse.

"Prestanite. Samo prestanite. To se neće dogoditi. Ne mogu se riječiti Zoa. On je odabrani. Svi koji posmatraju izvana mogu pričati šta žele, ali kada se sve stavi na papir, braća Ball su dobra za posao", rekao je Ball, te je dodao:

"Lonard bolji od Lonza? Dovraga ne! Lonzo kompletnu ekipu čini boljom. To Kawhi ne može učiniti. On će samo raditi svoje, igrati što mu je specijalnost", istakao LaVar Ball.

Lonzu bi se u NBA ligi mogao priključiti 19-godišnji LiAngelo za kojeg otac lobira da ga Lakersi izaberu na predstojećem draftu, dok će 16-godišnji LaMelo ovog ljeta igratu novoformiranoj JBA ligi za tim iz Los Angelesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti