LBJ dočekan povicima: Kobe je bolji!
Velika je mogućnost da će Los Angeles Lakersi propustiti doigravanje. Kako bi uhvatili barem osmo mjesto, biće im potreban odličan drugi dio sezone (Foto: EPA)

Zanimljiva scena u Atlanti

LBJ dočekan povicima: Kobe je bolji!

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi poraženi su sinoć na gostovanju u Atlanti od Hawksa rezultatom 117:113.

Nije timu iz LA-ja pomogao ni fantastični LeBron James, koji je meč završio sa triple-double učinkom (28p, 16as, 11sk), pa su Lakersi sada još dalje od pozicije koja vodi u doigravanje.

LBJ u Atlanti nije baš najbolje dočekan. Očigledno mu u ovom gradu ne mogu oprostiti godine teroriziranja Hawksa u dresovima Cleveland Cavaliersa i Miami Heata, pa su se odlučili na zanimljivu provokaciju.

Tako su domaći navijači u nekoliko navrata, dok je James izvodio slobodna bacanja, uzvikivali: Kobe je bolji!

Naravno, to se odnosi na Kobeja Bryanta, legendu Los Angeles Lakersa, koji je već godinama u penziji i koji se često upoređuje sa LeBronom.

Lakersi su trenutno na 10. mjestu Zapadne konferencije NBA lige sa omjerom 28-29. Dvije i po utakmice su iza osmog mjesta koje drže Sacramento Kingsi, a zanimljiv je bio Jamesov komentar nakon novog poraza.

King kao da nije previše zabrinut oko toga hoće li njegov tim ući u doigravanje ove sezone.

"Uspiješ ili ne uspiješ, nema potrebe za brigom", rekao je kratko LBJ.

James je ove sezone na prosjeku od 26.7 poena, 8.6 skokova i 7.4 asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi