76ersi na krilima sjajnog Joela Embiida porazili Lakerse

Briljirao i Kyle Kuzma

76ersi na krilima sjajnog Joela Embiida porazili Lakerse

Košarkaši Philadelphia 76ersa pobijedili su večeras na domaćem parketu Los Angeles Lakerse sa 143:120.

Kao što to rezultat govori, bila je ovo utakmica sa velikim brojem poena u kojoj je domaći tim iz četvrtine u četvrtinu stvarao sve veću prednost.

76 ersi su, na krilima sjajnog Joela Embiida nakon prvog dijela vodili sa devet razllike, da bi u trećoj dionici prednost povećali na 15, a onda u konačnici i na 23 poena razlike.

Embiid je naravno bio najefikasniji u svom timu jer je ubacio čak 37 poena uz 14 skokova, a u redovima domaćeg tima ga je pratio JJ Redick sa 21 poenom.

Kod Lakersa je sjajan, posebno u prvoj dionici, bio Kyle Kuzma koji je susret završio sa čak 39 poena, od čega je u prvom periodu ubacio 23. JaVale McGee je dodao 21 poen uz 13 skokova, dok je Lebron ostvario učinak od 18 poena, 10 skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi