LBJ: Wade je najbolji rezervista lige
Wade i James traju još od Miamija.

LBJ: Wade je najbolji rezervista lige

E. Škorić

Dwayne Wade zaslužuje biti najbolji rezervni igrač lige, smatra LeBron James.

 

James i Wade, nekad tandem iz Miamija, sada igraju zajedno u Cleveland Cavaliersima i najbolji košarak svijeta vjeruje da je Wade u ovom trenutku najbolji šesti igrač lige.

"Nisam subjektivan, nema veze što je to jedan od mojih najboljih prijatelja, samo gledam timove. Mislim da je Wade kandidat broj jedan za ovu nagradu", kazao je James.

Wade je ove sezone na prosjeku od 11.1 poena, 3.9 skokova i 3.9 asistencija po utakmici, a sinoć je njegov tim stigao do nove pobjede.

Wade ima 35 godina, ali povrede su uzele maha i trostruki NBA prvak ipak nije više spreman za startnu petorku i za prava izdanja, mada se ove sezone pokazuje kao bitan kotačić u igri Cavsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije