LeBron i Embiid briljirali, Cavsi lagano savladali 76erse

Indiana bolja od Orlanda

LeBron i Embiid briljirali, Cavsi lagano savladali 76erse

Cleveland Cavaliersi su gostovali u Philadelpihiji i nastavili sjajan niz pobjeda. LeBron i društvo su dosta lagano došli do pobjede nad 76ersima rezultatom 113:91.

Prva četvrtina susreta je donijela dosta zanimljivo nadmetanje dvije ekipe. Ipak, odmah se vidjelo da su Cavsi uspostavili svoj ritam, te da će domaći teško do pobjede.

Cavsi su prvi period riješili rezultatom 29:22 u svoju korist, da bi u drugoj četvrtini stigli i do prve dvocifrene prednosti. Domaći u finišu ovog perioda smanjuju deficit na pet poena, ali Cavsi ipak uspijevaju na odmor otići sa plus osam (53:45).

Gosti i u trećoj četvrtini kontrolišu tok utakmice, iako su se 76ersi nekoilko puta ozbiljno približili. Ipak, u četvrtoj četvrtini Cavsi odlučuju riješiti sve dileme oko pobjednika, prave fantastičnu seriju, stižu do skoro 30 poena prednosti i na kraju lagano privode susret kraju.

Goste je predvodio sjajni LeBron James sa 30 poena, 13 skokova i šest asistencija. Dwyane Wade je dodao 15 poena, dok je Jeff Green ubacio 14.
U ekipi 76ersa je još jednu odličnu partiju pružio Joel Embiid upisavši 30 poena i 11 skokova. Ipak, ostali ga nisu pratili, pa je Phila upisala poraz nakon tri uzastopna trijumfa.

Pobjedu je upisala i ekipa Indiana. Pacersi su na svom parketu bili bolji od Orlando Magica rezultatom 121:109.

Nakon početnog ispitivanja snaga Pacersi u finišu prve četvrtine stižu do prve dvocifrene prednosti. Ipak, Orlando ni u jednom trenutku nije dozvolio domaćima da se odlijepe, pa je polovinom drugog perioda na kratko preuzeo vodstvo.

Indiana je brzo vratil stvari na svoje mjesto i došla do vodstva koje je držala sve do početka zadnjeg perioda.

Orlando početkom četvrte četvrtine ponovo nakratko dolazi do prednosti, ali onda Indiana pravi seriju, lomi susret i slavi sigurnu pobjedu.

U domaćoj ekipi je najefikasniji bio Oladipo sa 26 poena, dok je još jednu dobru partiju pružio i Bojan Bogdanović koji je ubacio 22 poena.
Kada je u pitanju Orlando, istakao se Jonathon Simmons sa 21 poenom, dok su po 16 dodali Nikola Vučević (12 skokova) i Aaron Gordon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi