LeBron igrao sa ozbiljnom povredom zadobijenom u izljevu bijesa

"Dopustio sam da me emocije savladaju"

LeBron igrao sa ozbiljnom povredom zadobijenom u izljevu bijesa

Golden State Warriosi su sinoć došli do četvrte pobjede (108:85) u finalnoj seriji NBA lige, pa su tako sa 4-0 savladali Cavalierse i došli do novog naslova prvaka.

Nakon svega može se reći da je presudna utakmica serije bila ona prva u Oaklandu. LeBron James je tada pružio čudesnu partiju, ali ona nije bila dovoljna za trijumf Cavsa, pa su Warriorsi nakon gluposti JR Smitha u finišu i produžetka ipak uspjeli povesti sa 1-0.

Ovaj poraz je "slomio srca" Cavaliersima. Osim što je uticao na moral ekipe, poraz u prvom susretu je "zaslužan" i za povredu LeBrona Jamesa sa kojom je on igrao preostale tri utakmice finala.

LeBron James je sinoć djelovao veoma umorno i gotovo nezainteresovano, a sada su američki mediji prenijeli i da je zapravo "Kralj" zadobio ozbiljnu kontuziju kosti ruke kada je nakon prve utakmice serije šakom udario tablu za crtanje akcija.

Nakon sinoćnje utakmice takve navode je potvrdio i sam LeBron James.

"Dopustio sam da me savladaju emocije i zbog toga sam protekle tri utakmice igrao, više-manje, sa slomljeom rukom", poručio je, između ostalog, James nakon sinoćnjeg poraza Cavaliersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi