LeBron i Bronny James: Otac i sin za historiju Lakersa i svjetske košarke
FOTO: NBA

Trenutak koji će se dugo pamtiti

LeBron i Bronny James: Otac i sin za historiju Lakersa i svjetske košarke

Haris Zilić

Ispisana je košarkaška, ali i jednim dijelom sportska historija. Po prvi put ćemo u jednoj NBA ekipi imati oca i sina koji će zajedno zaigrati, a riječ je o Los Angeles Lakersima.

Ono što se špekulisalo u košarkaškim krugovima, dobilo je sada i definitivnu potvrdu.

Sin LeBrona Jamesa, talentovani Bronny James izabran je kao 55. pik na NBA draftu od strane Los Angeles Lakersa.

Tako je ispunjena velika želja LeBrona Jamesa, a njih dvojica će biti prvi otac i sin koji su istovremeno igrali u NBA ligi i to u istom timu.

Agent LeBrona Jamesa upozorio je ostale klubove da ne pomišljaju da draftuju Bronnya koji defnitivno postaje član Lakersa.

Oglasi

Slučajno ili ne, James junior ostao je slobodan sve dok nije došao trenutak na Lakerse da potroše pik druge runde, dakle Bronny James je izabran kao 55. pik druge runde drafta.

Lakersi su tako ispisali historiju, a za razliku od slavnog oca, koji je visok 206 cm, 19-godišnji Bronny mora mnogo toga da popravi radom i treninzima sa svojih 186 cm.

LeBron James je draftovan 26. juna 2003. godine, a njegov sin Bronny rodio se 6. oktobra 2004. godine.

NBA draft 2024. godine ostat će zauvijek upisan u košarkaške i sportske knjige.

Pitanje je da li ćemo dočekati u skorijoj u budućnosti sličnu situaciju, a sada se sa nestrpljenjem očekuje prva utakmica Lakers u kojoj će zajedno na parketu biti otac i sin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi