LeBron James zbog pitanja novinara napustio press konferenciju: "Neću vam odgovoriti"

Nije htio da priča na tu temu

LeBron James zbog pitanja novinara napustio press konferenciju: "Neću vam odgovoriti"

Endin Čaušević

Košarkaši Los Angeles Lakersa oprostili su se od doigravanja za NBA prvaka već u prvoj rundi jer su ih Denver Nuggetsi pobijedili sa 4:1 u seriji. Nakon sinoćnjeg poraza pred novinarima se pojavio LeBron James koji je dobio zanimljivo pitanje, ali je rekao svega nekoliko riječi i potom napustio press konferenciju.

Lakersi su u prvom krugu dobili najtežeg mogućeg protivnika, te Denver nije imao milosti prema Jamesu i društvu.

Nikola Jokić je predvodio Nuggetse do trijumfa u seriji, a istakao se i Jamal Murray koji je i u sinoćnjem meču u zadnjim sekundama pogodio odlučujući šut za pobjedu svog tima.

Denver je slavio pred svojim navijačima sa 108:106 i s ukupnih 4:1 plasirao se zasluženo u četvrtfinale doigravanja Zapadne konferencije.

Već je poznato da će Denver u narednoj rundi doigravanja igrati protiv Minnesote Timberwolvesa koja je sa 4:0 "počistila" Phoenix Sunse našeg Jusufa Nurkića.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se James koji je sinoć bio odličan sa 30 poena, 11 skokova i devet asistencija, ali jednostavno nije mogao sam da se bori protiv raspoloženih Nuggetsa koji su na kraju presudili njegovom timu.

Oglasi

James se nakon utakmice pojavio na press konferenciji, ali zbog pitanja koje mu je postavio jedan od novinara rekao je tek nekoliko riječi i potom napustio salu i vratio se svojoj ekipi.

Naime, jedan od novinara pitao je da li je meč protiv Denvera bio posljednji za Jamesa u dresu Lakersa, ali jasno je da jedan od najboljih košarkaša svih vremena nije bio previše raspoložen da priča na tu temu.

"Neću vam odgovoriti na to pitanje. Hvala", rekao je James, a potom ustao i otišao s press konferencije.

Oglasi

Ovaj 39-godišnji košarkaš stigao je u Lakerse još 2018. godine i uspio je ovom timu dvije godine kasnije da donese titulu NBA prvaka.

Međutim, ostale sezone bile su za zaborav i Lakersi uopšte nije bili konkurentni ostalim ekipama. Špekuliše se da je za Jamesa ovo zadnja sezona u Lakersima, a moguće i karijeri, no on o tome ne želi da priča.

Poznato je da je najbolje dane karijere proveo u Cleveland Cavaliersima i Miami Heatu. S Miamijem je bio prvak 2012. i 2013. godine, dok je Clevelandu donio titulu 2016. godine.

Pored četiri prstena James ima i četiri nagrade MVP-a NBA finala, ali i četiri puta je bio MVP regularne sezone ove lige.

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti