LeBron James po prvi put dozvolio ulazak u posebnu sobu - Ono što je pokazao ostavlja bez daha

Sve je isto kao nekad

LeBron James po prvi put dozvolio ulazak u posebnu sobu - Ono što je pokazao ostavlja bez daha

M. Šljivak

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena LeBron James jučer je proslavio svoj 39. rođendan. Košarkaška legenda je odrastala gledajući neke od najvećih sportista svih vremena i kao i svi klinci, lijepio je postere na zid. Godinama kasnije soba je još uvijek netaknuta i LBJ nema namjeru da išta kvari.

LeBron James je na 39. rođendan odlučio pokazati svoju sobu iz djetinjstva. U njoj je LBJ maštao o velikoj karijeri koju je na kraju i ostvario, a godinama nakon što je otišao iz nje, ona stoji netaknuta.

Soba je 20-ak godina kasnije netaknuta. LeBron čuva sve uspomene, nije dozvolio da se išta mijenja i dira i fotografija koja je nastala zaista je nešto posebno.

Pored starog TV-a, koša, igračaka, na zidu su izlijepljeni brojni posteri sportskih legendi u čijim igrama je James itekako uživao kao dječak,

Mike Tyson, Larry Johnson, Hakeem Olajuwon, Penny Hardaway, Deion Sanders, Shaquille O’Neal, Emmett Smith, Larry Bird, Magic Johnson, Barry Sanders, Walt 'Clyde' Frazier, Kobe Bryant, Allen Iverson, Michael Jordan, Barry Bond, nalaze se na njegovom zidu i ova fotografija je mnoge vratila u njihovo djetinjstvo.

Oglasi

LeBron James u sobi koja ostavlja bez daha (Foto: Facebook)

LeBron je na kraju dosanjao san i postao je i on legenda kao sva čuvena lica s njegovog zida, a mnoge je i nadmašio u ostvarenjima koje je dostigao tokom bogate karijere.

Iako je napunio 39 godina LBJ nema namjeru da se oprosti. Još uvijek je fizička zvijer, dominantan je u NBA ligi i nema dileme da bismo ga mogli gledati još nekoliko sezona.

Njegov cilj je da dočeka sina Bronnyja i da s njim odradi barem jednu sezonu u najjačoj ligi svijeta i vidjet ćemo hoće li se to zaista desiti.

Podsjetimo, LeBron je najbolji strijelac u historiji NBA lige. Odavno je prešao čuvenog Kareem Abdul-Jabbara i izvjesno je da će preći granicu od 40.000 poena. Trenutno je na 39496 poena.

Ove sezone 39-godišnji košarkaš je na nevjerovatnim prosjecima od 25.1 poena, 7.5 skokova i 7.4 asistencije uz 53.6 posto šuta iz igre.

U karijeri je James na prosjecima od 27.2 poena, 7.5 skokova i 7.3 asistencije uz osvojene četiri titule NBA prvaka s tri različita tima u kojima je nastupao.

Oglasi