Ultimatum kakav nije viđen u NBA ligi

Nevjerovatan zahtjev

Ultimatum kakav nije viđen u NBA ligi

A. Čaušević

Dosta upitnika iznad jedne od najpoznatiji franšiza u NBA ligi.

Konačno je održan sastanak između velike zvijezde Kevina Duranta i vlasnika Brooklyn Netsa, Joea Tsaija uz nevjerovatan zahtjev sjajnog košarkaša.

Američkim medijima su počele kružiti vijesti sa sastanka na kojem je Durant postavio ultimatum kakav do sada nije viđen u NBA ligi.

Naime, za svoj ostanak u Netsima, odlični šuter je zatržio da se otpuste glavni trener Steve Nash i glavni menadžer Sean Marks.

Kevin je već ranije podnio zahtjev za trade, ali postavlja se pitanje da li će mu reputacija opasti nakon ovakvog pomalo suludog zahtjeva.

U međuvremenu je stigla kratka i jasna poruka Tsaija koji je na taj način nastojao da "ugasi vatru" koja tinja među Netsima.

Oglasi

"Naši generalni menadžer i saradnici te trenersko osoblje imaju punu podršku sa moje strane. Donijet ćemo odluku koja je najbolja za Netse", poručio je Tsai.

Durant je među Netse stigao 2019. godine i trebao je biti vođa šampionske ekipe. Ipak, na parketu to i nije izgledalo toliko dobro bez obzira što je držao nivo svoje igre.

Ostaje da se vidi šta će biti i sa drugom velikom zvijezdom Kyrieom Irvingom koji je na istoj talasnoj dužini kao i KD.

Irving na kraju sezone može postati slobodan igrač i već se povezuje sa LA Lakersima jer mu Marks ne nudi novi ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi