'Lebron James nije ni blizu toga da postane GOAT'
Kareem Abdul Jabbar je sa 38,387 postignutih poena na vrhu liste strijelaca u historiji NBA lige

Legendarni Kareem Abdul Jabbar o LeBronu Jamesu

'Lebron James nije ni blizu toga da postane GOAT'

S. Grebović

Najefikasniji igrač u historiji NBA lige Kareem Abdul Jabbar kritikovao košarkaša Los Angeles Lakersa LeBrona Jamesa, zbog jedne njegove izjave.

Prije nešto više od mjesec dana LeBron je sam sebe u intervjuu za američki ESPN proglasio GOAT-om (najboljim igračem ikada), jer smatra da ga je titula u legendarnom NBA finalu 2016 učinila besmrtnim, nakon što je Cleveland odveo do šampionskog prstena i pored rezultatskog zaostatka u seriji od 1-3.

"Malo je razočaravajuće slušati ga kako igra ovu imaginarnu igru, koja je slična pitanju „koja je supersila jača” - leteća, ili nevidljiva? Često mi postavljaju ovo pitanje, a moj odgovor je uvijek isti: Izvini Lebron, ali ti nisi GOAT, zato što je to mitsko biće! To ti je kao da pitaš, koliko je dug rog na jednorogu!", poručio je legendarni Jabbar i dodao:

"James je junak svoje generacije i rangira se na prvom mjestu savremene „hit parade”. Nesumnjivo je zaslužio tu čast i bolje je ne ulaziti u raspravu o tome", zaključio je trenutno vodeći skorer NBA lige u njenoj historiji sa 38,387 postignutih poena.

Promo

Top Komentari

Emir
Lebron je mozda na 6 mjestu
1 0
Edin Merlin
Lebron nije ni blizu da bude kao Kob'e a kamoli MJ23 ! samo je jedan GOAT a to je MJ23 !!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti