Jezivo stopalo pripada najvećem ikad: Mjesečno na njegovo "servisiranje" troši 8.000 eura!

Nevidljivi problem

Jezivo stopalo pripada najvećem ikad: Mjesečno na njegovo "servisiranje" troši 8.000 eura!

A. Čaušević

U modernom sportu dosta sportista uglavnom koristi specijalizovnu opremu, posebno je to slučaj sa najvećim svjetskim zvijezdama koji imaju ogroman novac, ali i nedivljive probleme koje im često znaju zadati pravu glavobolju. 

Iako tokom igre djeluje savršeno, čovjek koji se opravdano smatra najboljim ikad, ima "nevidljivi problem" koji je uočiljiv tek kada skine patike.

Sa četiri titule prvaka NBA lige te činjenicom da je najbolji strijelac u historiji takmičenja sa preko 39.000 poena LeBron James se smatra najvećim košarkašem ikad pogotovo jer njegova karijera traje duže od 20 godina.

Međutim, sjajni košarkaš ima ogromnih problema sa stopalima, a na njihovo servisiranje na godišnjem nivou potroši oko 100.000 eura.

Stopala LeBrona Jamesa izgledaju jezivo

Dok su nožni prsti većine ljudi uglavnom na istom nivou, kod LeBrona Jamesa vlada pravi mali nemir i tako mu je praktično cijelog života.

Njegov nožni palac zaroni ispod srednjih prstiju, dok se mali prst nevjerojatno uzdiže iznad njih i sam prizor za mnoge izgleda jezivo.

Oglasi

Američki mediji su pisali ranije da generalno Kralj James na njegova stopala vjerovatno potroši oko 8.000 mjesečno na podijatrijsku njegu, ortotiku i prilagođene patike.

Zanimljivo da LeBron također ima komplikovano lijevo stopalo i trebat će mu tretman skalpelom kako bi se uklonili žuljevi i spriječile čireve, pogotovo kad završi karijeru.

Amerikanac mjesečno na održavanje stopala troši ogroman novac 

Povrh svega toga, tu je i rehabilitacija za njegovo desno stopalo koja je neophodna nakon svakog meča što znači da godišnje samo na održavanje stopala potroši oko 100.000 eura.

James će krajem decembra napuniti 39 godina, ali još uvijek ne razmišlja o penziji. Šta više i dalje je glavni igrač LA Lakersa s kojim je uspio osvojiti i jedan prsten.

Ranije je velika zvijezda nastupala sa Cleveland Cavalierse i Miami Heat gdje je također uspio donijeti trofej najboljih ekipa NBA lige.

Top Komentari

K79
ne troši on nego Lakersi !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi