LeBron patikama protiv podjela u SAD-u

Sjajan gest ponajboljeg košarkaša današnjice

LeBron patikama protiv podjela u SAD-u

LeBron James je predvodio svoje Cleveland Cavalierse do nove pobjede. Cavsi su u Washingtonu bili bolji od Wizardsa rezultatom 106:99, a Kralj je upisao i tripl-double.

Upisao je James u Washingtonu 20 poena, 12 skokova i 15 asistencija, a osim još jednom sjajnom partijom oduševio je američku javnosti i zanimljivim patikama, odnosno porukom koja se nalazila na njima.

Poznato je da LeBron sve češće govori o međurasnim tenzijama u američkom društvu i često u svojim javnim istupima zagovara jednakost među svim rasama, i etnijama i vjeroispovjestima.

Ovaj put je svoje stavove odlučio "promovirati" i na patikama, pa je tako večeras na parket istrčao u patikama različite boje (crna i bijela), koje simbolizuju različite boje kože.

Na njegovim patikama je bila jasno vidljiva i riječ "jednakost", a mnogi su ovaj LeBronov potez protumačili kao direktnu poruku kontroverznom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi