Rocketsima teksaški derbi, OKC bolji od Grizzliesa i bez Westbrooka

TImberwolvesi savladali Kingse

Rocketsima teksaški derbi, OKC bolji od Grizzliesa i bez Westbrooka

Houston Rocketsi su na svom parkatu savladali Dallas Maverickse rezultatom 104:97 i to nakon što su u zadnjoj dionici "prelomili" susret.

Rocketsi su, istina, većim dijelom susreta bili u prednosti, ali se nisu uspijevali "odlijepiti".

Domaći su tako do dvocifrene prednosti stigli pred kraj prve četvrtine, a ovu dionicu su uspjeli rješiti u svoju korist rezultatom 27:19. Imali su Rocketsi +10 i u par navrata u drugoj dionici, ali uporni Dalllas uspjeva doći do izjednačenja pred odlazak na odmor.

Ipak, Houston uspijeva na pauzu otići prednošću od 57:55. I treća dionica je donijela prednost Houstona, ali domaći tek u četvrtoj uspijevaju stvoriti nešto značajniju zalihu. Stigao je Houston u četvrtoj četvrtini i do najveće prednosti na utakmici od +16, a iako se Dallas borio do samog kraja, Rocketsi su uspjeli sačuvati prednost do kraja i slaviti pobjedu.

Najefikasniji u pobjendičkoj ekipi je bio James Harden koji je upisao 27 poena, dok je dva manje dodao Chris Paul. Inače, Paul je odigrao odličnu utakmicu, pa je poenima dodao i osam skokova i devet asistencija. Double-double od 16 poena i 11 skokova je upisao Clint Capela.

Kod Dallasa se istakao Yogi Ferrell sa 20 poena, dok je double-double sa 18 poena i 12 skokova upisao Dwight Powell. Dennis Smith Jr. je također upisao double-double sa 16 poena i 11 asistencija.

I Minnesota Timberwolvesi su upisali domaću pobjedu i to nad Sacramento Kingsima rezultatom 111:106.

Timberwolvesi i Kingsi su odigrali izuzetno zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, a domaćini su uspjeli osigurati pobjedu tek u finišu susreta, nakon dosta dramatične završnice.

Sjajnu partiju u dresu Minnesote je pružio Karl-Anthony Towns koji je ubacio 29 poena, dok se kod Kingsa istakao rookie De'Aaron Fox sa 23 postignuta poena.

Poput Minnesote i Houstona i Oklahoma je upisala pobjedu na svom parketu. OKC je bez problema došao do ubjedljivog trijumfa nad Memphis Grizzliesima rezultatom 110:92, iako u ekipi Thundera nije bilo Westbrooka i Anthonyja koji odmaraju zbog problema sa povredama skočnog zgloba.

Oklahomu je tako do pobjede odveo sjajni Paul George koji je susret završio sa 33 poena na svom kontu. Kada je u pitanju Memphis najefikasniji je bio Marc Gasol sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi