LeBron se zahvalio Bogu nakon blistave partije: Onaj odozgo mi je dao sposobnosti

King ubacio 44 poena Celticsima

LeBron se zahvalio Bogu nakon blistave partije: Onaj odozgo mi je dao sposobnosti

LeBron James je briljirao sinoć u četvrtoj utakmici finala Istoka protiv Boston Celticsa kojima je ubacio 44 poena i na taj način svoje Cavse vodio do drugog trijumfa i izjednačenja u seriji.

Nakon susreta LeBron je bio veoma zadovoljan. Poručio je da njegov tim sada čeka paklena atmosera u TD Gardenu te se zahvalio Bogu na tome što možda najbolju košarku života igra u svojoj 15. sezoni u NBA ligi.

"U Bostonu je uvijek neprijateljska atmosfera, to znamo. Tamo nema mnogo ljubavi prema protivničkim klubovima, vole vas samo ako nosite zeleni dres Celticsa. Na teren moramo izaći psihički i fizički čvrsti jer su navijači tamo sjajni. Celticsi u ovom play offu još nisu izgubili kod kuće. Tamo igraju sa mnogo samopouzdanja, ali ako odigramo kao u prethodna dva meča imamo dobre šanse", poručio je King.

Zanimljivo, LeBron je već šest puta u ovom play offu imao 40+ poena na meču, a prije njega to je jedini uspio da ostvari Allen Iverson 2001. godine. King kaže da je to dar od Boga uz njegov rad i trud.

"Mnogo rada samo uložio. Prije svega moram reći da mi je čovjek odozgo dao neke sposobnosti koje sam pokušao iskoristiti na najbolji mogući način. Bio sam veoma vrijedan svaki dan, radio sam na tijelu i igri. Moji treneri i saigrači mi dozvoljavaju da radim stvari kojima mogu pomoći da pobijedimo, odnosno vjeruju mi. Ne računajući današnjih sedam izgubljenih lopti, mislim da sam još više zaradio njihovo povjerenje", poručio je LeBron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi