LeBron svim silama želi nastavak sezone: U dobroj smo poziciji za prsten...

Najveća zvijezda NBA lige

LeBron svim silama želi nastavak sezone: U dobroj smo poziciji za prsten...

Vjerovatno najveća košarkaška zvijezda današnjice LeBron James poručuje kako svim silama želi da se sezona u NBA ligi okonča do kraja.

Podsjetimo, NBA liga je prekinuta prije otprilike mjesec dana zbog koronavirusa. Obzirom da ova pandemija iz dana u dan pravi velike štete u Sjedinjenim Američkim Državama, teško je očekivati da će se sport u toj zemlji uskoro nastaviti.

Rukovodstvo lige u ovim teškim danima pravi planove kako bi se sezona u NBA ligi odigrala do kraja i postoji nekoliko opcija.

Ipak, sve zavisi od virusa Covid-19 i ako on nastavi ovako rapidno da se širi, onda će sezona gotovo sigurno biti poništena.

Razočaran takvim razvojem situacije bio bi LeBron koji je s Los Angeles Lakersima imao u planu da napadne šampionsku titulu.

Ipak, još uvijek je optimista...

"Vjerujem da će biti dozvoljene sportske aktivnosti kad se pandemija stavi pod kontrolu. Zaista bih volio da se sezona nastavi. Vjerujem da smo u dobroj poziciji da se borimo za prsten i učinimo naše navijače ponosnim. Ako postoji bilo kakva šansa da se igra, trebalo bi povesti razgovore o tome".

Dodaje da će bez obzira na to kako se ova situacija završi biti ponosan na svoje saigrače zbog svega što su učinili ove sezone.

"Mnogo toma smo prošli zajedno, imali smo uspone i padove na terenu i van njega. Mislim da smo povratili vjeru svakog navijača u organizaciju. Sve što smo postigli do ovog momenta je sjajno i mogu samo da budem ponosan".

Svemu dodajmo podatak da su Lakersi u trenutku kada je NBA liga prekinuta bili lideri Zapada sa omjerom 49-14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi