LeBron ukrao fotografije, pa dobio ogromnu tužbu
Foto - EPA

Fotograf traži novac

LeBron ukrao fotografije, pa dobio ogromnu tužbu

Midhat Šljivak

Fotograf Steven Mitchell tužio je NBA zvijezdu LeBrona Jamesa jer je bez dopuštenja objavio njegovu fotografiju na zvaničnim profilima.

LBJ je na društvene mreže objavio fotografiju zakucavanja preko Meyersa Leonarda u meču protiv Miami Heata, ali za to nije imao dozvolu.

Fotograf Mitchell je zbog toga odlučio da ga tuži i traži 150.000 dolara za svaku objavu fotografije koju je James imao u prethodnim mjesecima.

James se nije oglasio o ovom slučaju, ali će sasvim sigurno morati da plati određeni iznos zbog kršenja autorskih prava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi