LeBronova objava uvrijedila mnoge širom svijeta, ubrzo se izvinio
LeBron se kasnije pravdao kako ima običaj dok sluša muziku vozeći auto objaviti nešto na Instagramu, no ovaj put je malo i pretjerao

Jevreji na 'meti' najboljeg košarkaša

LeBronova objava uvrijedila mnoge širom svijeta, ubrzo se izvinio

E. Škorić

NBA zvijezda LeBron James je zbog objave dijela teksta jedne pjesme izazvao veliku lavinu komentara na Instagramu.

James je citirao repera 21 Savage, pa je tako na Instagramu napisao: "Dobijamo taj jevrejski novac, sve je košer".

Mnogi su osudili LeBronov potez, istaknuvši da nije nimalo korektno to što je uradio najbolji košarkaš svijeta, jer se radi o tradicionalnom kontekstu koji Jevreje dovodi u vezu s novcemu negativnom smislu.

Ubrzo je James uputio izvinjenje svima koje je uvrijedio.

"Izvinjenje, naravno, ako sam ikoga uvrijedio. To nije bio razlog zbog čega sam napisao tu poruku. Uvijek objavljujem stihove iz pjesama. Vozim se autom, slušam sjajnu muziku, to je bilo samo nešto usputno. Ustvari, mislio sam da je to kompliment, ali očigledno je da nisam gledao očima većine. Zato primite moje izvinjenje. Definitvno nisam želio nikoga da povrijedim", napisao je "Kralj".

Top Komentari

Svojprisebi
I sta ima sporno tu sto je reko? Jel treba uzdizat jevreje a citav svijet su porobili svojim smicalicama. Zar im nije i Isus usao u temple i stolove prevrno jer su baratali jos tada s haramom
16 2
Zoilomas
Neka jebes jevreje
15 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi