LeBron James: NFL? Bijeli starci - robovlasnici

"Kralj" o vlasnicima NFL timova

LeBron James: NFL? Bijeli starci - robovlasnici

LeBron James je rano jutros pružio sjajnu partiju u pobjedi svojih Lakersa, a nešto ranije je gostovao na jednoj emisiji zajedno sa running backom Los Angeles Ramsa Toddom Gurlyjem.

Naravno, tokom emisije upoređivane su NBA i NFL liga, a LeBronovi komentari su već izazvali dosta reakcija.

"U NFL-u imaju hrpu bijelih staraca koji posjeduju timove i oni imaju taj robovlasnički mentalitet. Stvar je kod njih jasna, oni razmišljaju ovako: Ovo je moj tim, radit ćete što vam j**eno kažem ili letite...", istakao je James, pa dodao:

"Razlika između NBA i NFL lige je i ta što u NBA gledaju na potencijal igrača dok je u NFL-u bitno samo ono što možeš pokazati na dan utakmice."

Top Komentari

Woyzeck
Cisto rasisticki komentar. Zamislite da je neki bijelac izjavio: U NBA imate hrpu crnaca koji skacu po parketu... Ova Dzejmsova izjava je upravo takva. Cist primjer rasizma, koji sa strane crnaca dolazi sve cesce i otvorenije.
45 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi