Zubac imao partiju za pamćenje: "Cijelu noć sam se dopisivao s LeBronom"

Hrvat briljirao protiv Pelicansa

Zubac imao partiju za pamćenje: "Cijelu noć sam se dopisivao s LeBronom"

E. Škorić

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac prvi put je zaigrao u petorci Los Angeles Lakersa, pa je za 32 minute ubacio 16 poena uz 11 skokova i dvije osvojene lopte te isto toliko blokada u meču protiv New Orleans Pelicansa.

Lakersi su dobili Pelicanse, Zubac je odigrao najbolju partiju u NBA ligi, a na kraju se pohvalio kako se čitavu noć dopisivao s LeBronom Jamesom.

''Dopisivali smo se cijelu noć, pripremao me za ovo i zaista mi je pomoglo'', rekao je Zubac o LeBronu, pa je dodao:

''Rekao mi je da pitam naše skaute da spreme videa na kojima Anthony Davis i Julius Randle promašuju zbog protivničkih obrana. To je pomoglo jer sam onda znao što oni pokušavaju napraviti.''

Sada bi Zubac mogao dobiti veću minutažu u Lakersima, s obzirom na to kako je odigrao meč protiv Pelicansa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi