Leotar bolji od Kaknja

Prvenstvo BiH

Leotar bolji od Kaknja

M. Šljivak

Leotar je u 7. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine savladao Kakanj rezultatom 88:81.


U veoma zanimljivoj utakmici viđena je rezultatska klackalica, a oba tima su imala periode igre u kojima su bili bolji rivali na parketu.

Gosti su bolje ušli u utakmicu. Osam poena prednosti su stekli nakon prve četvrtine (15:23), ali je Leotar fantastičnom drugom dionicom uspio da okrene rezultat u svoju korist i na odmor je otišao sa šest poena prednosti, 46:40.

Leotar je konstantno vodio tokom treće dionice, ali u finišu ovog perioda igre gosti iz Kaknja dolaze do minus dva (65:63) i utakmica je itekako bila otvorena.

Međutim, u finišu je izostalo uzbuđenja. Leotar je stekao dovoljnu prednost da bi bez većih problema priveo meč kraju i došao je do trijumfa u ovom susretu.

Dejan Šakotić je sa 26 poena predvodio domaće, Marko Rikalo je ubacio poen manje, dok je na drugoj strani Ermin Dedić ubacio 22 koša.

Prvenstvo BiH:

Leotar - Kakanj 88:81

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar: Aleksić 9, Rikalo 25, Andrejević 2, Šakotić 26, Milošević 8, Marić, Raičević 4, Tunguz, Damjanović, Milidragović, Ninković 14, Dedijer.

Kakanj: Dedić 22, Arslanagić 11, Mešinović 6, Ćurevac 13, Bašić 4, Marinković 11, Sikira, Velić 8, Pirić, Buza 6, Lučić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi