Pandža: Vjerujem u svoj tim i nadam se pobjedi uz podršku naših navijača
Trener Zeničana vjeruje u svoj tim i nada se drugoj pobjedi u sezoni

OKK Čelik dočekuje KK Leotar

Pandža: Vjerujem u svoj tim i nadam se pobjedi uz podršku naših navijača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u okviru 7. kola košarkaške lige BiH u zeničkoj Areni dočekati tim Leotara. Zeničani za razliku od prošle sezone kada su bili hit prvenstva, ove sezone imaju dosta problema, prije svega finansijske prirode, ali i sa povredama, odnosno bolesti igrača.

Zeničani u pet odigranih utakmica imaju omjer od jedne pobjede i četiri poraza, a zanimljivo da su od pet utakmica čak četiri igrali na gostujućim terenima.

Uoči sutrašnjeg izuzetno važnog meča protiv veoma dobre ekipe Leotara, Josip Pandža je kazao nešto više o pripremama za meč za SportSport.ba

"Možda to zvuči čudno, ali najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrali smo prošlo kolo u Širokom Brijegu, gdje smo bili u egalu do posljednje dvije minute utakmice. Mi smo igrali četiri utakmice na strani i to još nisam doživio u karijeri i to protiv najboljih ekipa u našoj ligi, takav raspored ja ne mogu shvatiti. Sutra čekamo kući Leotara koji nas je prošle sezone u prvenstvu dobio u sve četiri utakmice, što dovoljno govori koliko su nezgodna ekipa za nas", ističe Pandža.

Bez obzira na mnoge probleme u i oko kluba, sutra će dati svoj maksimum te pokušati upisati drugu pobjedu u sezoni

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Naravno da želimo kući da ostvarimo pobjedu, te napredujemo na tabeli. Nadam se sutra da ćemo uz podršku s tribina savladati jaku ekipu Leotara, koja će u Zenicu doći izuzetno motivirana nakon poraza od Borca. Mi imamo kvalitete da im se suprotstavimo, vjerujem u svoje igrače i nadam se pobjedi", kazao je za SportSport.ba Josip Pandža.

Nakon 7. kola ekipa Čelika je na omjeru od jedne pobjede i četiri poraza, dok je Leotar na omjeru od tri pobjede i tri poraza. Utakmica između Čelika i Leotara igra se u subotu u zeničkoj Areni od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi