Čelik u derbiju kola na pogon maestralnog Božovića do pobjede nad Bosnom
Božović je odigrao maestralnu partiju, kako u napadu, tako i u odbrani, te je uz Buzu najzaslužniji za prvu pobjedu Zeničana u sezoni

Prvenstvo BiH za košarkaše, 5.kolo

Čelik u derbiju kola na pogon maestralnog Božovića do pobjede nad Bosnom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 5.kola lige BiH dočekali starog rivala tim Bosne-Royal. U veoma zanimljivom meču slavila je ekipa Čelika rezultatom 93:87.

Zeničani su u ovaj meč ušli s tri poraza na svome kontu, dok su prošlo kolo bili slobodni. S druge strane Bosna-Royal je u Zenicu doputovala s omjerom od jedne pobjede i dva poraza uz utakmicu manje.

Sjajno su Zeničani odigrali prvu četvrtinu, Božović i Buza su bili nerješiva enigma za gostujuću odbranu, te su prvi period riješili u svoju korist 23:12. U drugoj četvrtini gosti igraju odlično, posebno u napadu, gdje im je proradio šut. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu gostiju rezultatom 43:44.

U trećoj četvrtini dosta izjednačena igra, gosti nisu dopuštali da Zeničani naprave veću razliku pred posljednju četvrtinu. Na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo 66:64 za ekipu Čelika. Posljednju četvrtinu Čelik otvara sjajno te serijom 11:0 odlazi na 77:64 za domaće. Gostima je nestalo snage u posljednjoj četvrtini, iako su došli na minus četiri na 45 sekundi do kraja, ipak nisu uspjeli da dođu do preokreta, te su Zeničani slavili pobjedu konačnim rezultatom 93:87 (23:12,20:32, 23:20, 27:23) za Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe, Milivoje Božović veteran u dresu Čelika bio je maestralan sa 22 poena i 21 skokom, pratili su ga i Nedim Buza i Haris Ćurevac sa po 22 poena. U redovima Bosne-Royal Enis Memić je postigao 26, dok je Luka Bulasvili dodao 24 poena.

Čeliku je današnja pobjeda bila prva u sezoni uz tri poraza na svome kontu, isti omjer sada ima i ekipa Bosna-Royala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi