Bio je i kapiten Sarajlija, a danas je trener KK Student

Lerić sretan zbog pobjede, ali razočaran zbog Bosne: Žao mi je i tužan sam...

S. Mlaćo

Važnu pobjedu upisali su večeras košarkaši Studenta u Skenderiji protiv Bosne Royal. Bilo je 92:74.

Gosti su od samog početka imali vodstvo i zasluženo slavili protiv slabašnog domaćina koji proživljava teške dane.

Student sada ima četiri pobjede, a svoje viđenje susrete, te situacije u KK Bosna dao je trener gostiju legendarni Samir Lerić.

"Dobro smo se spremili i ovo je veoma važna utakmica za nas. Uspjeli smo slaviti, idemo dalje. Nosimo se sa svojim problemima, Bosna sa svojima. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva ostvariti još koju pobjedu da bi u Ligu za opstanak ušli sa što više pobjeda", kazao je Lerić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prokomentarisao je i stanje u Bosni koji proživljava možda i najteže dane. Lerić je nekada bio i kapiten Bosne, a vjeruje da će za Studente doći bolji dani.

"Tužna slika. Igrao sam ovdje u puno boljem ambijentu. Žao mi je, tužan sam što grad, država ili neko treći ne stane iza ovih momaka. Bosna je brend i Bosna nam treba. Iskreno se nadam da će prevazići ovu situaciju, te da će doći neko bolje vrijeme", jasan je bio stasiti Mostarac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije