Lerić: Čeka nas teška utakmica, vjerujem u svoje igrače
Samir Lerić preuzeo je kormilo SKK Student nakon što je Ahmet Pašalić napustio klub nakon samo šest utakmica u Premijer Ligi.

Uoči gostovanja KK Gradina u Mostaru

Lerić: Čeka nas teška utakmica, vjerujem u svoje igrače

Proslavljeni košarkaški reprezentativac naše zemlje Samir Lerić odnedavno je preuzeo ulogu prvog trenera SKK Student nakon što se klub razišao s dosadašnjim trenerom Ahmetom Pašalićem. 

Klub je pretrpio i velike igračke promjene uoči jako bitne utakmice s KK Gradinom, a Lerić je za SportSport.ba prokomentirao promjene i najavio susret s ekipom iz Srebrenika.

"U goste nam dolazi ekipa Gradine koja je isto kao i mi u teškoj situaciji i sigurno jedan od direktnih konkurenata za opstanak u ligi". - otpočeo je Lerić i nadovezao se: "Ima još mnogo da se igra i svaka je utakmica sigurno veoma bitna pa i ova u subotu. Mi smo ostali kao što znate bez tri igrača ( Washington, Rešidović ,Klještan) i trenera Pašalića. U klubu se čine dodatni napori da se pronađu adekvatne zamjene kako za popunu igračkog rostera tako i trenerskog. Ja sam trenutno uskočio kao privremeno rješenje. Za sada smo uspjeli angažirati Rossa koji je bio kod nas i prosle sezone i sigurno ćemo probati uskoro dovesti još neko pojačanje. Što se tiče utakmice s Gradinom sigurno je da nas ceka teška, zahtjevna utakmica jer u ekipi Gradine ima nekoliko  kvalitetnih igrača i siguran sam da njihovo stanje na tabeli nije prava slika njihove kvalitete. Vjerujem da će moji igrači dati svoj maksimum i uz pravi angažman i pristup posebno u obrambenoj fazi svakog pojedinca, doći do pobjede koja nam je i te kako potrebna u ovom trenutku kao i u nastavku prvenstva".- rekao je Samir Lerić za SportSport.ba uoči gostovanja KK Gradine u Mostaru.

Utakmica će se igrati u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg u subotu u 19:30h.

Top Komentari

Honduras
Baš je proslavljen???
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi