Lider pao u Sarajevu: Sparsi fantastičnom igrom pobijedili Borac

Gosti iz Čačka nisu očekivali poraz

Lider pao u Sarajevu: Sparsi fantastičnom igrom pobijedili Borac

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Košarkaši Sparsa danas su na svom parketu pobijedili Borac iz Čačka sa 89:76. u meču 14. kola ABA lige 2.

Sparsi su došli do tek druge pobjede u ovoj sezoni i to protiv prvoplasiranog Borca. Za goste iz Čačka ovo je bio tek drugi poraz u ovoj sezoni kojeg sigurno nisu očekivali.

Sarajevski tim je odlično otvorio meč i nakon prve dionice Sparsi su vodili sa 29:15. Sparsi su nastavili sa sjajnom igrom i u drugoj četvrtini, a na pauzu se otišlo kod rezultata 51:33 za domaći tim.

Već tada je bilo jasno da će Borac teško nadoknaditi ovaj zaostatak. Sparsi su čuvali prednost iako su gosti zaprijetili u finišu meča i došli na jednocifren zaostatak.

Međutim, Sparsi su uspjeli da ostanu pribrani i na kraju upišu pobjedu rezultatom 89:76.

Sparske je do pobjede vodio Kamenjaš sa 22 poena i 14 skokova, dok je Vrabac dodao 20 poena. Kod gostiju istakao se Gavrilović sa 16 poena.

ABA liga 2, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Spars: Zahiragić 17, Klavžar, Vrabac 20, Grubelič 8, Ilić, Polutak, Memić, Kamenjaš 22, Buza 17, Đekić 5.

Borac Čačak: Alikadić 9, Popović, Đoković 8, Gavrilović 16, Majstorović 2, Kočović 10, Nerandžić 3, Jones 10, Todorović 4, Čarapić 14.

Top Komentari

Alpasinacxx
Svak čast za Spars Realway. Čestitke Džemiću za debi sa stilom u Aba ligi. Idemo dalje, Široki na tebe je red!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi