Liga 6 za košarkašice: U subotu u Sarajevu veliki derbi

Pada odluka o prvaku

Liga 6 za košarkašice: U subotu u Sarajevu veliki derbi

A. Beganović

U okviru 7. kola Lige 6 u subotu će u Skenderiji derbi prvenstva odigrati košarkašice Play off Happyja i zeničkog Čelika.

U prvom susretu ove dvije ekipe Čelik je slavio rezultatom 72:66, tako da je sarajevskim košarkašicama u subotnjem susretu potrebna pobjeda od sedam razlike kako bi u finiš sezone ušle sa velikim izgledima za osvajanje naslova.

"Prije početka sezone postavili smo sebi cilj da osvojimo jedno od prva dva mjesta u Prvenstvu BiH koja nam osiguravaju učešće u regionalnoj ligi naredne sezone, a da nam ova sezone u regionalnoj ligi posluži kao dobar poligon za razvoj naših mladih igračica. Pred početak Lige 6 priželjkivali smo da prije dolaska Čelika u Sarajevo imamo skor 6:0 ili 5:1 s tim da ukoliko izgubimo u Zenici od Čelika to bude sa što manjom, dostižnom razlikom. I taj cilj smo ostvarili, u susret derbiju u subotu imamo skor 5:1 i -6 poena iz Zenice", izjavio je trener Play offa Goran Lojo.

"Potpuno rasterećeno, ali i maksimalno motivisani ulazimo u susret. Vrijedno smo trenirali u proteklom periodu, a najbolji dokaz tome su rezultati. Vjerujem u naše igračice u potpunosti, ipak one predstavljaju perspektivu bh. reprezentativne košarke u budućnosti. S druge strane ekipa Čelika je jedna iskusna ekipa, nekoliko igračica imaju igračkog staža koliko godina imaju naše igračice, imaju četiri strane igračice, ali ta dva faktora u ovoj utakmici u subotu ne znače ništa.U Zenici smo pokazali da možemo bez ikakvih problema igrati protiv njih na njihovom terenu, čak smo bili i blizu povoljnijeg rezultata. Tako da sam siguran da ukoliko u subotu budemo na visini zadatka, doći će i pobjeda i titula u Sarajevo. Igramo na našem parketu, u našoj dvorani i našem gradu i sve nam to daje dodatni motiv. Pritisak je na njima. Mi ga apsolutno nemamo, ali zato imamo veliki motiv i želju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Na kraju bih pozvao sve naše prijatelje da dođu na utakmicu u subotu i pruže nam podršku", dodao je Lojo.

Derbi susret je na rasporedu u subotu u 18:00 u KSC Skenderija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.