Kobe otkrio "tajni recept": Kako zaustaviti LeBrona?

Zvuči veoma jednostavno...

Kobe otkrio "tajni recept": Kako zaustaviti LeBrona?

LeBron James, čini se, ne misli prestati unaprijeđivati svoju igru, a čini se i da nije izgubio ništa od svoje snage i brzine iako će ove zime napuniti 34 godine.

James je tako, gotovo svojeručno, izbacio Indiana Pacerse (4:3) u prvoj rundi play-offa, da bi svoje Cavalierse već doveo do vodstva od 3:0 protiv Toronto Raptorsa u polufinalu Istoka.

Upravo je treću utakmicu ove serije obilježio "cirkuskim" šutem za pobjedu sa zvukom sirene i čini se da je zaista nezaustavljiv. Ipak, legendarni Kobe Bryant ima savjet za sve one koji ga žele pokušati zaustaviti.

"On je sposoban kontrolisati ritam utakmice. A utakmice, posebno u play-offu, zavise od promjene ritma, on upravo to radi u ovom play-offu... On je uspijevao zaustaviti momentum ekipa koje krenu u veliku seriju. To je jako teško učiniti, a on uspijeva dominirati u ovim doigravanjima", istakao je Bryant u intervjuu za Chris and Caron na Fox Sportsu, pa "otkrio" kako zaustaviti Kralja:

"Kao prvo morate ga zaustaviti da ide lijevo. Sve velike poene postiže kada ide ulijevo. Nevjerovatno je kako se uvijek uspijeva namjestiti na lijevu ruku, podići se i šutirati. Nevjerovatno. Svi ti šutevi dolaze ili kada je 'na desnom ramenu' pod košem ili iz driblinga, lijevom rukom. To je prvo što bih ja pokušao da ga kojim slučajem čuvam u ovom play-offu, pokušao bih ga natjerati da pokuša nešto drugo, a ne da stalno ide ulijevo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi