Lista prijavljenih mladih evropskih igrača za NBA Draft sve duža

Ko će od juna biti NBA igrač?

Lista prijavljenih mladih evropskih igrača za NBA Draft sve duža

Ovogodišnji NBA Draft će se održati 20. juna u Brooklynu, a lista mladih evropskih košarkaša koji su se prijavili za isti je sve duža.

Posljednji u nizu onih koji su komplatirali svu potrenu papirologiju i prijavili se na Draft je 21-godišnji francuski bek Abdoulaye N'Doye.

N'Doye igra svoju najbolju sezonu u Francuskoj, u dresu Choleta, te bilježi prosječno 6.3 poena, 3.3 asistencije, 2.2 skokova i 1.2 ukradene lopte po utakmici.

Također, za NBA Draft se prijavio košarkaš Avtodor Saratova Nikita Mikhailovsky. Ovaj 18-godišnji ruski bek ove sezone u VTB ligi prosječno bilježi 5.5 poena i 2.2 skokova po utakmici.

Prije njih dvojice, za NBA Draft su se već prijavili sljedeći mladi evropski igrači: Vrenz Blejenbergh, Iggy Brazdaikis, Jon Axel Gudmundson, Matas Joegela, Gytis Masiulis, Neemmias Queta, Deividas Sirvydis, Derrik Smits, Arnas Velička i Yovel Zoosman.

Treba napomenuti da sve ranije prijave za NBA Draft mogu biti povučene prije zadnjeg roka za podnošenje istih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi