Smatraju ih neprikladnim: Nakon 25-godišnje tradicije više ne žele čirlidersice

Smatraju ih neprikladnim: Nakon 25-godišnje tradicije više ne žele čirlidersice

Edmir Škorić

Tajm-auti na utakmicama berlinske Albe neće biti kao prije.

Publiku je u berlinskoj dvorani 25 godina unazad zabavljala grupa djevojaka koje su za vrijeme tajm-auta i bilo kakvih prekida plesnim pokretima oduševljavale prisutne.

Međutim, njemački klub koji se vratio u Euroligu, odlučio je da otkaže takav vid zabave na sportskom borilištu.

"Albine čirlidersice su radile sjajno svoj posao prethodnih 25 godina. Nagrađivane su nekoliko puta, naporno su svojim vještinama podržavale naš tim i zabavljale navijače. Zahvalan sam im na posvećenosti i hvala im u ime kluba. Međutim zaključili smo da je pojava mladih žena kao vid atraktivnog popunjavanja vremena na sportskim događajima više nije prikladno u našem vremenu. Znamo da će velikom broju navijača nedostajati Albine navijačice", rekao je Albin direktor.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

On je istakao da se tako stvorio utisak da muškarci igraju košarku, a da su žene zadužene samo za zabavu.

Prvi meč u novoj sezoni Eurolige Alba igra protiv Zenita u petak od 20 sati.

Top Komentari

makke07
Dze nece kad dodju 10 navijačica u tanglama i počnu malat nogama i onda dijeca to gledaju,konačno su ukinuli .Šatro"vještinama"kako da ne.
0 1
xavi26
posteno..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi