Llull debitovao nakon duge pauze, Real savladao Panathinaikos

Madriđani poveli u seriji

Llull debitovao nakon duge pauze, Real savladao Panathinaikos

Real Madrid je na svom terenu upisao pobjedu nad Panathinaikosom rezultatom 81:74 i tako poveo u četvrtfinalnoj seriji Eurolige sa 2-1.

Otvaranje susreta je donijelo neizvjesnu i izjednačenu košarku, a prva dionica je završena rezultatom 17:17, da bi Real zaigrao nešto bolje i na poluvrijeme otišao sa +6 (40:34).

Domaći nakon odmora "dodaju gas", prave sjajnu seriju i stižu do prve dvocifrene prednosti. Ipak, "žilavi" Panatahinaikos nije dopuštao Realu da se potpuno odlijepi.

Smanjili su gosti zaostatak na samo -4 prije kraja treće dionice, pa je četvrta dionica donijela zanimljivo nadmetanje.

Pogodio je povratnik nakon teške povrede Llull dvije bitne trojke, ali Calathes drži goste u igri, a onda dvije i pol minute prije kraja Mike James pogađa za izjednačenje Panathinaikosa (70:70).

Ipak, Real do kraja uspijeva stići do pobjede, a vjerovatno ključnu trojku je postigao Jaycee Carroll.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u ekipi Reala je bio upravo Jaycee Carroll sa 17 poena, dok je devet dodao Fernandez.

Kod Panathinaikosa je još jednu sjajnu partiju odigrao Calathes koji je postigao 26 poena. Gist je ubacio 15, dok je poen manje dodao James.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi