Lojo: U dobrom ritmu dočekujemo utakmicu protiv Triglava

Košarkašice Play Offa gostuju Triglavu

Lojo: U dobrom ritmu dočekujemo utakmicu protiv Triglava

Endin Čaušević

Košarkašice Play Offa u osmom kolu Regionalne lige za košarkašice igraju u gostima protiv ekipe Triglava.

Sarajevska ekipa ima dvije vezane pobjede, te nakon ubjedljivog trijumfa u sedmom kolu nad Badelom u četvrtak idu na megdan ekipi Triglava. Trener Play Offa Goran Lojo kazao je da u dobrom ritmu dočekuju utakmicu sa Triglavom.

"U dobrom smo ritmu i ostvarili smo dvije vezane pobjede u ligi što nas jevratilo u igru za prolazak u drugu fazu takmičenja, među šest najboljih ekipa", rekao je Lojo.

Trener košarkašica Play Offa dodao je da su u prvoj utakmici protiv Triglava u Sarajevu nesretno izgubili.

"Odlično smo otvorili tu utakmicu, u jednom momentu smo imali i dvocifrenu prednost, ali smo na kraju nesretno izgubili. Gošće je bolje služio vanjski šut što je u konačnici presudilo. Oni su iskusna i kvalitetna ekipa, ali mi ćemo dati svoj maksimum da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i onda je sve otvoreno", kazao je Lojo.

On je dodao da su sve igračice spremne, te da su u trenažnom procesu i biće u sastavu za utakmicu u četvrtak.

"U ekipi vlada odlična atmosfera i siguran sam da ćemo svi zajedno pružiti svoj maksimum u predstojećoj utakmici", dodaje Lojo.

Nakon utakmice u Regionalnoj ligi košarkašice Pla Offa u subotu igraju u domaćem prvenstvu protiv Željezničara.

"U proteklom kolu domaćeg prvenstva ostvarili smo ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Orlova i nakon četiri kola imamo maksimalan učinak. Naš cilj je titula i smatram da iako imamo mladu ekipu posjedujemo kvalitet i iskustvo za ostvarivanje tog cilja. Protiv košarkašica Željezničara ćemo pružiti svoj maksimum i očekujem pobjedu", zaključio je trener Play Offa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Zanimljivo je da je ekipa Čelika iz Zenice jedina ekipa koja je uspjela poraziti Play Off u prethodne tri sezone otkad se sarajevska ekipa takmiči u najvišem rangu bh. košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.