Lojo: Želimo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu

ŽKK Play Off počeo s pripremama za narednu sezonu

Lojo: Želimo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu

Adnan Beganović

Ženski košarkaški klub Play Off s pripremama za narednu sezonu počeo je u ponedjeljak. Košarkašice ovog sarajevskog kluba prvi, za njih i najteži dio priprema, odrađuju na Bjelašnici, a njihov domaćin je Hotel Bjelašnica.

U sjajnim uslovima koje pruža Bjelašnica, te hotel Bjelašnica pripreme  za narednu sezonu odrađuju mlade košarkašice Play Offa. Atmosfera je radna, a šef struke Goran Lojo za SportSport.ba je govorio o planovima u narednoj sezoni, uspjesima bh. košarke, kako muške tako i ženske, te o predstojećem Evropskom prvenstvu na kojem će učestvovati i naša reprezentacija.

"Nakon dugog ljeta za naše igračice počeli smo s preipremama. Devet igračica od 12 iz našeg rostera su bh. reprezentativke. Sve aktivnosti po pitanju reprezentacije su završene 16., a mi smo već 17. avgusta počeli s pripremama na Bjelašnici. Tu smo do 22., nakon čega se spuštamo u Sarajevo gdje ćemo nastaviti s pripremena. Do početka regionalne lige, koji je planiran za 8. oktobar imamo u planu da odigramo šest do osam prijateljskih utakmica", za SportSport.ba je istakao Lojo.

ŽKK Play Off u novu sezonu ulazi sa nešto većim ambicijama nego li su bile prošle sezone, odnosno sarajevski klub u Regionalnoj ligi želi se plasirati u Ligu za prvaka.

"Prošle godine smo svjesno zapostavili rezultat u Regionalnoj ligi, koja nam je poslužila za uigravanje ekipe za Ligu 6. U klubu smo okupili mlade i najbolje igračice iz Bosne i Hercegovine, a titulu prvaka odlučile su dvije lopta. Trku smo mi i Čelik završili sa istim skorom, no Čelik je bio bolji u međusobnom omjeru. Vidjela se naša dominacija u odnosu na ostale bh. ekipe. Ove godine ćemo pokušati napraviti iskorak, smatram da su naše igračice, iako mlade, dovoljno iskusne za nešto više. Uz možda još dvije kvalitetne igračice možemo u Regionalnoj ligi napraviti iskorak, odnosno želimo igrati u Ligi za prvaka. Mislim da ćemo u bh. prvenstvu mi i Čelik ponovo voditi glavnu riječ. Očekujemo da će UO KS BiH ponovo donijeti odluku da se mi i Čelik uključimo u Ligu 6", istče šef struke sarajevskog kluba.

Osim rezultatskih, Play Off ima i neke druge ciljeve, odnosno plan je pokušati što  više djevojčica privući košarci, a u ovom klubu se nadaju da će to i uspjeti, pogotovo nakon sjajnih rezultata omladinskih muških i ženskih selekcija naše države.

"Tokom sezone biće dva direktna TV prenosa, a sve ostale utakmice ćemo raditi u saradnji sa vašim portalom putem live streama. Želimo omasoviti naše škole košarke, pokrenut ćemo punktove na nekoliko lokacija u Sarajevu. Smatram da će nakon svih ovih uspjeha bh. košarke porasti i interesovanje za sport, pogotovo za košarku", govori i Lojo.

"Finansijska situacija je teška, ali uz sponzore i prijatelje kluba, nekako uspijevamo igračicama obezbijediti masksimalno dobre uslove za rad. Naš cilj je raditi s mladim igračicama i tako pomoći ženskim reprezentativnim selekcijama. U U-20 reprezentaciji, koja je osvojila Evropsko prvenstvo B-divizije bilo je u rosteru pet igračica iz našeg kluba, od čega su četiri imale minutažu veću od 20 minuta. Te igračice su kod nas prošle sezone stekle iskustvo igrajući sa dobrim protivnicima u Regionalnoj ligi i onda kada se spuste u B-diviziju uz jednu sjajnu Maricu Garić, bilo je i očekivati dobar rezultat. Naredne godine će naša selekcija igrati u A-diviziji i dobro bi bilo da mlade igračice u bh. klubovima dobijaju što više prilike za igru. Kod nas imaju tu priliku, a nadam se da će tako biti i u drugim klubovima, te da se isti neće oslanjati na neke istrošene igračice", dodao je trener Play Offa.

U narednom mjesecu je na rasporedu i Evropsko prvenstvo za košarkašice, a Lojo je uvjeren da naša reprezentacija i pored toga što je oslabljena, može iznenaditi.

"Bićemo hendikepirani na Evropskom prvenstvu, ali smatram da će uz rad kakav praktikuje selektor Duško Ivanović, od postojećeg rostera izvući maksimum, Da smo kompletni, prolaz u drugu fazu ne bi bio upitan, a u ovom slučaju se ništa ne može unaprijed reći. Siguran sam da se naša reprezentacija neće predavati niti u jednoj utakmici i uz malo sreće može i proći dalje. Kao i svaki put glavni favoriti za titulu su Španija, Francuska, Litvanija, pa i Srbija", zaključio je Lojo.

 

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.