Wizardsi produžili seriju protiv 76ersa, Jazz na pobjedu od polufinala
Foto - EPA

NBA liga

Wizardsi produžili seriju protiv 76ersa, Jazz na pobjedu od polufinala

M. Šljivak

Washington Wizardsi i Utah Jazz upisali su pobjede u sinoćnjim utakmicama NBA lige.

Wizardsi su na svom parketu savladali Philadelphia 76erse rezultatom 122:114 i smanjili su rezultat u seriji na 3-1.

Na otvaranju utakmice sve je ličilo na četvrtu pobjedu 76ersa u seriji. Odlično je Phila ušla u meč, ali zatim je došlo do povrede Joela Embiida.

All Star centar odigrao je nešto više od 11 minuta i nije se više vraćao u igru, a do kraja meča Wizardsi maksimalno koriste odsustvo najveće protivničke zvijezde i dolaze do pobjede, te su smanjili rezultat u seriji na 3-1.

Bradley Beal je predvodio Wizardse do trijumfa sa 27 poena, Rui Hachimura je dodao 20 poena i 13 skokova, a Russel Westbrook je imao novi triple-double od 19 poena, 21 skokoa i 14 asistencija, ali je i sinoć bacao cigle prema košu (3/19).

Kod Philadelphije Tobias Harris je ubacio 21 poen i uhvatio je 13 lopti.

Utah Jazz je i drugi put na gostovanju pobijedio Memphis Grizzliese, a ovog puta rezultat je bio 120:113.

Tako je najbolji tim iz regularnog dijela sezone povećao prednost u seriju na 3-1 i na svom parketu će imati mogućnost da osiguraju prolaz u polufinale Zapadne konferencije.

Donovan Mitchell je sa 30 poena i osam asistencija predvodio Jazz do trijumfa, a istakao se i Jordan Clarkson sa 24 poena.

Ja Morant je kod Memphisa ubacio 23 poena i imao je 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti