Musa spašavao Cedevitu katastrofe: Nju su izbjegli, ali poraz od velikog rivala nisu

16 poena bh. košarkaša

Musa spašavao Cedevitu katastrofe: Nju su izbjegli, ali poraz od velikog rivala nisu

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su kao gosti u Domu sportova aktuelnog prvaka Cedevitu rezultatom 87:96, te su poveli u finalnoj seriji prvaka Hrvatske.

Izuzetno slab meč odigrala je Cedevita. Cibosi su to iskoristili, te su došli do breaka već u prvoj utakmici.

Cedevita je dobro ušla u meč. Dobili su prvi period 24:21, ali su potom u drugoj i trećoj dionici potpuno nestali sa parketa.

Cibona je do poluvremena stekla 12 poena prednosti (34:46), da bi u trećoj dionici otišli i na 23 poena razlike.

Prvaci Hrvatske su bili jako blizu prave blamaže. Ipak, tada se probudio Džanan Musa i on je uspio da vrati svoj tim u bolju situaciju nego što je bila.

Međutim, do velikog preokreta danas izuzetno loša ekipa Jurea Zdovca nije mogla i Cibona je na kraju povela u finalnoj seriji.

Iako je Džanan loše ušao u meč na kraju je ipak imao odličan učinak od 16 poena za 25 minuta. Najefikasniji kod Cedevite bio je Roko Leni Ukić sa 22 poena. Andrija Stipanović nije imao minutažu danas.

Cibonu je do pobjede vodio Luka Žorić sa 24 poena i 11 skokova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti