Loša noć za Budućnost u Beogradu

ABA liga

Loša noć za Budućnost u Beogradu

Midhat Šljivak

Košarkaši Budućnosti poraženi su večeras kao gosti u Beogradu od FMP-a rezultatom 89:79 u susretu 11. kola ABA lige.

Beogradski tim je odigrao zaista odličan meč. Gotovo kompletnim tokom meča su imali prednost i na kraju su postali tek drugi tim koji je savladao tim iz Podgorice ove sezone.

Budućnost je konstantno bila blizu FMP-u. Ipak, nikako gosti nisu mogli napraviti seriju koja bi im donijela preokret i na kraju su morali da priznaju poraz.

Domaće je do pobjede vodio Marko Radovanović sa 18 koševa, a kod gostiju je najefikasniji bio Bamforth sa također 18 ubačenih poena.

Mornar je u Baru lagano savladao Megu rezultatom 85:68.

Domaći tim je dominirao u ovom meču i na kraju je sasvim zasluženo stigao do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Do nje ih je vodio Damir Markota sa 22 poena, a interesantno je svakako da je dvocifren još samo bio Jacob Pullen sa 12 koševa.

Sa druge strane kod Mege je Mesiček ubacio 19, a Simonović 17 poena. Edin Atić je završio meč bez poena uz šut 0/7, te je imao 10 skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi