Loše vijesti za Mirzu Teletovića
Teletović se bori sa velikim zdravstvenim problemima. Pitanje je hoće li ikad više biti isti. (Foto: EPA)

Potvrđeno iz izvora bliskih Bucksima

Loše vijesti za Mirzu Teletovića

M. Šljivak

Bh. košarkaš Mirza Teletović (32) već je gotovo dva mjeseca van terena. Nakon lakše operacije koljena bilo je predviđeno da se vrati na parket početkom decembra, ali su mu ponovo otkriveni krvni ugrušci u plućima i Mirza je morao na novu pauzu.

Teletović je tako već gotovo dva mjeseca van terena. Posljednji meč je odigrao 7. novembra, a još uvijek nije poznato kada će se nekadašnji kapiten reprezentacije BiH vratiti na parket.

Izvori bliski ekipi Milwaukee Bucksa tvrde kako će Teletović propustiti još barem tri mjeseca, a postoji velika mogućnost da je za njega ova sezona završena.

"Dva čovjeka bliska Bucksima potvrdila su mi da Mirza Teletović neće igrati barem još tri mjeseca, a možda i do kraja sezone. Čak i ako zaigra do doigravanja, teško da će biti u pravoj formi", rekao je novinar Gery Woelfel.

Mirza je trenutno u fazi mirovanja. Krvni ugrušci u plućima predstavljaju stanje opasno po život i ljekari zahtjevaju strogo mirovanje bez treninga.

Teletović je i ranije imao problema sa ugrušcima dok je nosio dres Brooklyn Netsa. Uspio se oporaviti i odraditi dobre sezone u Phoenixu i Milwaukeeu, ali se problem ponovo poravio nakon opracije koljena.

Ove sezone bh. košarkaš je nastupio u 10 utakmica, a prosječno je ubacivao nešto preko sedam poena uz odličnih 46,7 procenata šuta za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti