LeBronovih 39 nije bilo dovoljno Cavsima: Milwaukee bolji od Clevelanda

NBA liga

LeBronovih 39 nije bilo dovoljno Cavsima: Milwaukee bolji od Clevelanda

Košarkaši Milwaukee Bucksa porazili su na domaćem parketu Cleveland Cavalierse sa 119:116 u okviru NBA lige. 

Cavsi su mnogo bolje otvorili susret i brzo su stekli prednost od 11 poena razlike. Ipak, krajem prve i početkom druge dionice njihova prednost se istopila i domaći su prešli u vodstvo koje se u jednom trenutku popelo i na maksimalnih 13 poena.

Treća četvrtina je također donijela daleko bolju igru Bucksa koji odlaze u jednom trenutku na čak 18 poena razlike, a treća četvrtina se završava rezultatom 98:83. LeBron i društvo se nisu predavali i malo po malo su topili i istopili prednost domaćih te su uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korsit pred kraj utakmice. Do samog kraja je bilo veoma neizsvjesno, ali domaći su odigrali dobro i pametno kada je bilo najpotrebnije i na kraju su slavili pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Giannis Antetokounmpo sa 27 poena, 14 skokova i osam asistencija, dok je Eric Bledsoe dodao 26 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio LeBron sa čak 39 poena i sedam asistencija, a pratio ga je Kevin Love sa 21 poenom i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi