Luda završnica u Beogradu: Crvena zvezda na nevjerovatan način poražena od Zenita

Desetkovani Beograđani odigrali sjajno

Luda završnica u Beogradu: Crvena zvezda na nevjerovatan način poražena od Zenita

Odličnu utakmicu u beogradskom Pioniru večeras su odigrali Crvena zvezda i ruski Zenit, a slavili su gosti rezultatom 76:75. 

Bila je to utakmica u koju su Rusi ušli kao ogromni favoriti jer je tim Dejana Radonjića desetkovan koronavirusom.

U Zvezdi je večeras na parketu bio samo jedan strani košarkaš, Amerikanac Jordan Loyd a i u takvoj postavi domaći su imali bodove u rukama u ovom susretu te ih prosuli na rijetko viđen način. U prvom dijelu Rusi su opravdavali status favorita i sigurnom igrom stvarali prednost koja je na poluvremenu iznosila 12 poena prednosti. No drugo poluvrijeme je donijelo sasvim drukčije stanje na parketu. Zvezda je počela igrati sjajnu obranu i topiti prednost Zenita. Malo po malo utakmica je došla u sami egal a u posljednjim minutama viđena je velika drama. 

Zvezda je na nešto manje od minutu trojkom Dobrića povela 75:72 a u idućem napadu napravljen je faul na centru gostiju Gudaitisu. Litvanac je pogodio prvo bacanje, a promašio drugo, no domaći nisu dobro zagradili košarkaše Zenita koji poslije skoka u napadu loptu dostavljaju do Pangosa koji pogađa tešku trojku za prednost Zenita. Potom Kuzmić pravi faul u napadu i 14 sekundi do kraja Zenit ima +1 i napad. No međutim, Rusi nisu u predviđenih 5 sekundi uspjeli izvesti aut i lopta je dodijeljena domaćim. Jordan Loyd je sve sjajno uradio, napravio odličan prodor no lopta je ostala na obruču i Zenit je slavio u utakmici u kojoj je već praktički bio na koljenima. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sjajni Pangos je s 25 poena bio jedini dvoznamenkasti košarkaš i samim tim najzaslužniji za pobjedu svog tima. Loyd je za Zvedu zabio 21 poen a Dobrić je dodao 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi