Ludnica u Skenderiji, Bosna pala u zadnjim sekundama
U nevjerovatnoj utakmici bilo je na desetine preokreta, a Bosna nije uspjela doći do pobjede unatoč tome što je Bradford ubacio 30 poena

Dynamic slavio u Sarajevu

Ludnica u Skenderiji, Bosna pala u zadnjim sekundama

E. Škorić

Košarkaši Bosne Royal su u ludoj utakmici poraženi u Skenderiji od Dynamica sa 96:94 u okviru 15. kola ABA 2 lige.

Na početku utakmice ekipe su se smjenjivale u vodstvu, mada su gosti iz Beograda većim dijelom bili u prednosti, a najviše što su imali je plus pet (18:13), da bi ipak Bosna bila ta koja je na prvu dvominutnu pauzu otišla kao lider (23:20).

Dobro otvaraju domaći drugu četvrtinu, pa stižu do osam poena prednosti, ali se Dynamic vraća i do poluvremena smanjuje na pristojnih pet poena, tako da je prvih 20 minuta završeno pri rezultatu 50:45.

Potom su gostujući košarkaši poveli, da bi do kraja trećeg perioda došli do plus pet (66:61).

U zadnjih 10 minuta viđena je prava borba na svakom dijelu parketa, a iako su gosti imali u jednom trenutku i plus sedam, Bosna uspijeva da se vrati i da u zadnjih minutu uđe sa poenom zaostatka (89:88). A onda kreće pravo ludilo.

Prvo je Washington trojkom donio gostima 92:88 prednost, ali uzvratio je Bradford trojkom za ludu završnicu.

Upravo Washington gubi loptu, a Arslanagić pogađa s linije slobodnih bacanja za 93:92 vodstvo Bosne, a na drugoj strani Krstić na 12 sekundi do kraja donosi novi preokret.

Arslanagić je na 11 sekundi do kraja poslan na liniju penala, ali je drugo promašio, da bi gosti to iskoristili i u zadnjem napadu poentirali za pobjedu 96:94.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Stevanović je sa 29 poena bio junak Beograđana, a uz to je dodao i sedam skokova te četiri asistencije. Todorović je ubacio 14 poena, a Krstić 13. Kod Bosne Bradford čak 30 poena, Arslanagić i Hanner po 15, te Knežević 14 poena.

Studentima je ovo bio drugi uzastopni poraz u ABA 2 ligi, te 11. ukupno, pa su ostali pretposljednja momčad na tabeli, dok se Dynamic sedmom pobjedom uspio probiti par pozicija.

Datum i vrijeme odigravanja 23.01.2018, 18:00
Dvorana Skenderija
Gledalaca /
Sudije Mario Majkić, Saša Babić, Damjan Gajšek
Pet ličnih grešaka /
Domaćin Gost
94 96
Rezultat po četvrtinama
23:20, 27:25 11:21, 33:30
Score box
Bradford C. 30 Stevanović A. 29
Hanner J.  15 Todorović A. 14
Arslanagić A. 15 Krstić N. 13
Knežević D.  14 Washington D. 10
Šturanović M.  9 Zekavičić F. 8
Rešidović E. 7 Milisavljević M. 7
Durak A. 3 Beslać D. 7
Trener
Miloš Pejić Miroslav Nikolić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti