Luis Scola: Ne osjećam se kao Argentinac

Sjajni Gauchos je 22 godine van svoje domovine

Luis Scola: Ne osjećam se kao Argentinac

Legendarni argentinski košarkaš Luis Scola ni s 40 godina ne razmišlja o kraju svoje veličanstvene karijere. 

Košarkaš Armanija iz Milana svoju reprezentaciju vodio je do srebra na minulom Svjetskom prvenstvu i to kao veteran  sa 39 godina.

Scola je svojom posljednjom izjavom da se ne osjeća kao Argentinac izazvao burne reakcije u domovini, a kao razlog naveo je činjenicu da je mnogo godina proveo van svoje zemlje, tačnije van Argentine proveo je pune 22 godine.

"Ne osjećam se kao Argentinac, jer se ne osjećam da pripadam bilo gdje" rekao je Scola.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Luis je svoju zemlju napustio još 1998 godine nakon što je tri sezone igrao za tamošnji Oeste.

"Ti si to što jesi. Znaš odakle dolaziš i to nikada ne zaboraviš. Ali lude stvari su mi se dogodile. Teško se snalazim na jednom mjestu. Počinjem da osjećam nelagodu" - rekao je košarkaš, koji je nastupao u Španiji, SAD, Kini i sada u Italiji a njegova izjava nije baš najbolje sjela stanovnicima ove južnoameričke zemlje. 

Promo

Top Komentari

dinass
A toliko im je srece podario i ucinio da zaborave na siromastvo.Kako smo nezahvalni svi,covjek je bio iskren a niko nesmije da sumlja u njegovu ljubav prema zemlji koju je dokazao vise puta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi