Dončić velikom glupošću "poništio" svoj savršeni meč, Jokić u svom svijetu

Bilo je uzbuđenja na NBA parketima

Dončić velikom glupošću "poništio" svoj savršeni meč, Jokić u svom svijetu

A. Čaušević

Luka Dončić i Nikola Jokić su pružili još jedne odlične partije u NBA ligi, ali su mečeve završili sa različitim okusom u ustima. Jedan je bio tragičar, a drugi junak.

U itekako uzbudljivoj utakmici Dallas Mavericksi su na domaćem parketu izgubili od Washington Wizarsa 126:127. Krivac za poraz je bio Dončić.

Dončić je do posljednjih nekoliko sekundi igrao savršen meč, ali se u posljednjim sekundama utakmice pretvorio u pravog tragičara.

Sjajni Slovenac koji je meč završio sa 41 poenom i 15 skokova je prvo promašio slobodna bacanja, a zatim je napravio faul koji je Kyliea Kuzmu odveo na liniju slobodnih bacanja.

Kuzma(30 p) je iskoristio jedno od dva bacanja te je svom timu donio vrijednu gostujuću pobjedu te Wizarde vratio u igru za play-off.

Oglasi

Jokić se vratio poslije dva meča pauze zbog povrede, a odmah je ostavio triple-double te pogodio za pobjedu Denver Nuggetsa.

Nuggetsi su u dramatičnom finišu pobijedili New Orleans Pelicanse 98:99, a Jokić je zabio ključna dva poena 18 sekundi prije kraja.

Srbijanski centar je na kraju ostvario učinak od 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija te tako najavio osvajanje nove MVP nagrade.

LeBron James je postigao 46 poena od kojih je 27 došlo sa linije od tri poena. Sa pogođenih 9 trojki ušao je u Top 10 "trojkaša" u historiji NBA.

James je i na pravom putu da postane najbolji strijelac ikada pošto mu vodeći Kareem Abdul-Jabbar(38.387) sada bježi dostižnih 148 poena.

Inače, fantastična partija popularanog Kralja je bila uzaludna za Lakerse pošto su izgubili u gradskom derbiju od LA Clippersa 115:133.

Rezultati:

Indiana Pacers – Chicago Bulls 116:110
Miami Heat – Boston Celtics 98:95
New York Knicks – Cleveland Cavaliers 105:103
New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 98:99
Dallas Mavericks – Washington Wizards 126:127
Phoenix Suns – Charlotte Hornets 128:97
Los Angeles Lakers – LA Clippers 115:133

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi