Niste ga ovakvog vidjeli: Dončić sočno psovao sudiji na našem jeziku

Nije mogao da se suzdrži, faul je bio evidentan

Niste ga ovakvog vidjeli: Dončić sočno psovao sudiji na našem jeziku

S. Mlaćo

U životnoj formi igra Luka Dončić i divi mu se cijeli svijet, no pokazao je da je i on samo čovjek od 'krvi i mesa', te da se itekako zna naljutiti tokom meča.

Slovenac Luka Dončić ponovo je briljirao na NBA parketima.

U pobjedi Dallasa nad Houstonom 129:114, Dončić je ubacio 35 poena, te dodao 12 skokova i 13 asistencija.

Ipak, u ovom meču pokazao je kako izgleda kada ga protivnici iznerviraju.

Tokom treće četvrtine dobio je udarac, a pokazao je sudiji i masnicu na licu, koja je bila vidljiva. Ipak, sudija nije to uvažio.

Dončić je bio veoma ljut, pa je uputio psovku na našem jeziku uz spominjanje majke, što se lako moglo 'pročitati' sa njegovih usana.

Oglasi

Dončić je u utakmicu protiv Rocketsa ušao nošen historijskim učinkom od 60 poena protiv Knicksa i opet je bio maestralan.

Sjajni Slovenac igra u životnoj formi. I protiv Rocketsa je imao niz fenomenalnih poteza, uključujući trojku sa 10-ak metara 1.5 sekundi prije kraja poluvremena.

Najbolji košarkaš Mavsa je meč okončao sa 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija za svoj osmi triple-double u sezoni i sada je najbolji po tom učinkom u cijeloj ligi ispred Nikole Jokića sa sedam triple-double učinaka.

Osim toga bivši košarkaš Reala je postao prvi igrač sa učinkom od 95 poena, 20 skokova i 20 asistencija u razmaku od dvije utakmice.

Inače, Mavsi su bili bolji u prve tri četvrtine kada su osigurali komforno vodstvo od 20 poena te su u posljednjoj dionici rutinski meč priveli kraju za ukupno 20 pobjedu u sezoni.

Osim Dončića vrijedi istači učinak Greena iz redova poraženih sa 23 poena, dok je Wood iz Mavsa meč okončao sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi