Još jedna "bolesna" partija Luke Dončića, ali mu trojku s preko 20 metara nisu priznali

Slovenac opet na visini zadatka

Još jedna "bolesna" partija Luke Dončića, ali mu trojku s preko 20 metara nisu priznali

Edmir Škorić

Košarkaši Dallas Mavericska ove sezone igraju dosta promjenjljivo, ali su sinoć u sjajnom meču pobijedili ekipu Orlanda sa 131:129, a ponovo je junak bio slovenski reprezentativac Luka Dončić.

Nakon što je Dallas na startu sezone oduševljavao svoje navijače nizovima pobjeda, sjajnim igrama i već duže vrijeme vrlo visokim trećim mjestom na Zapadu, u posljednjem razdoblju igra toplo-hladno, a mjesto u doigravanju je u opasnosti.

Nakon što su izgubili posljednju utakmicu od Sacramenta, sada su došli do pobjede nad Orlandom, zahvaljujući Dončiću i dobroj igri u nastavku meča.

Dončić je ubacio 45 poena te dodao 15 asistencija i devet skokova. Tim Hardaway Jr. je takođe bio raspoložen sa 36 poena, od kojih je 20 dodao mladi centar Dereck Lively. U Orlandu je najbolji bio Paulo Banchero sa 36 poena.

Orlando je tri sekunde prije kraja imao priliku barem za produžetak. Banchero je namjerno promašio drugo slobodno bacanje, Wagner došao do lopte, ali na sreću Dallasa i njegovih navijača, ne uspijeva da poentira.

Oglasi

Inače, u prvom dijelu je Dallas imao čak 16 poena zaostatka (61:77), ali Mavsi se nisu htjeli predati, a važni su im bili poeni Slovenca na isteku poluvremena.

Bacio je loptu s više od 20 metara i na čuđenje navijača i dvojice komentatora američke televizije, pogodio. No, na njegovu žalost, koš se nije računao jer je bio trenutak prekasno.

Denver je slavio protiv Bucksa 113:1007, a bilo je uzbudljivo do samog kraja. Nikola Jokić je upisao svoj 1109. tripe double u karijeri, a meč je završio sa 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija. Posebno se istakao u posljednjoj četvrtini kada je to i bilo najvažnije, a sada se učvrstio na četvrtom mjestu na vječnoj listi NBA lige i pobjegao je LeBronu Jamesu, te se približava ka trećoj poziciji.

New York Nicksi su na krilima sjajnog Brunsona savladali kao gosti Charlotte Hornetse, a Brunson je meč završio sa 32 poena. DiVincenzo je dodao 28. Sjajan meč odigrali su Cleveland Cavaliersi i Los Angeles Clippersi. Na kraju pobjeda domaćina 118:108 na krilima Mitchella koji je ubacio 28 poena, dok je Allen dodao 20. Kod Clippersa nije pomogao ni sjajni Leonard sa 30 poena, osam skokova i tri asistencije.

Brooklyn Netsi su 'pregazili' Utah Jazz sa 147:114, a istakli su se Bridges sa 33 poena, te Thomas sa 25. Kod Utaha George je završio sa 21. poenom.

Iznenađenje smo vidjeli u duelu San Antonio Spursa i Washintog Wizardsa. Bilo je 118:133 za goste, a presudila je posljednja četvritina koji su gosti dobili 30:21. Vassel i Osman kod domaćih su bili najefikasniji sa 20, odnosno 16 poena, a kod Washingtona 13 poena Bagleya, te jedan manje Gafforda.

Phoenix Sunsi su slavili u gostima kod Miami Heata 118:105. Butler je bio najefikasniji kod Miamija sa 26 poena, a Rozier je dodao 21. Kod Phoenixa Gordon je ubacio 23 poena, Booker 22, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić nije imao svoju noć. Nurkić je upisao šest poena, te dodao osam skokova i dvije asistencije.

Top Komentari

neznalac
1109 Triple Double? Mašala. ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije