Luki Dončiću će prvi komšija biti Dino Merlin

Kupio luksuzan stan

Luki Dončiću će prvi komšija biti Dino Merlin

Edmir Škorić

Po uzoru na mnoge poznate ličnosti, tako je i Luka Dončić odlučio da uloži u nekretnine. Kupio je kuću u Dallasu, vilu u Ljubljani, a sada postaje vlasnik luksuznog stana.

U novom stambenom kompleksu Palais Schellenbrug postoje dvije zgrade sa ukupno 125 stanova i penthausa, a košarkaš Dallasa postao je ponosni vlasnik jednog od njih. Nije precizirano koliko je Luka platio stan u ovom elitnom dijelu Ljubljane, ali navodno se radi o enormnoj cifri.

Otvaranju kompleksa prisustvovao je i Lukin otac Saša Dončić. Kako prenosi Lady, Dončićev 'komšija' u novom kompleksu je legendarni pjevač kojeg Dončić rado sluša, a to je bh. muzičar Dino Merlin.

Luka često objavljuje na društvenim mrežama pjesme izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, a znao je svakako da sluša i Merlinove stare hitove.

Sjajni slovenski košarkaš ima jako bogat ugovor sa franšizom Dallasa i nije mu problem da kupuje luksuzne stanove i vile, a posjeduje i nekoliko skupocjenih automobila.

Luka živi u Dallasu sa djevojkom Anommariom Goltes, no rado se vraća u rodnu Sloveniju kad god ima vremena. NBA sezona počela je krajem oktobra i sada naravno Luka neće imati puno prostora za odmor i za povratak kući.

Novu sezonu otvorio je na sjajan način, a nedavno je protiv Memphisa u gostima u 125:110 pobjedi ubacio 35 poena uz 12 skokova i 12 asistencija, dok je prije toga San Antonio Spursima ubacio 33 poena uz 13 skokova i 10 asistencija.

Mavsi imaju maksimalan učinak od četiri pobjede na početku nove sezone, a naredni meč igraju 4. novembra u Denveru protiv Nuggetsa, što će biti jako zanimljiv duel i novi okršaj Dončića i Nikole Jokića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi