Luka Dončić izgovorio 'zabranjene riječi', pa shvatio šta je rekao: "Au, s**nje"

Sve je prošlo uz osmijeh

Luka Dončić izgovorio 'zabranjene riječi', pa shvatio šta je rekao: "Au, s**nje"

Midhat Šljivak

Luka Dončić je odigrao još jednu čudesnu utakmicu. Triple-double učinak od 40 poena, 11 asistencija i 10 skokova donio je Dallas Mavericksima pobjedu nad Utah Jazzom (147:97), a Slovenac je nakon meča imao i zanimljiv intervju koji je nasmijao mnoge.

Luka Dončić od rođenja kćerke Gabriele igra čudesnu košarku. Malena mu je očigledno dala još veći motiv na parketu, a pred njim su protekle noći pali košarkaši Utah Jazza.

Slovenac je odigrao partiju za pamćenje. Ubacio je 40 poena, ovom učinku je dodao 11 asistencija i 10 skokova, da bi nakon meča dao veoma zanimljiv intervju.

Dok je Luka govorio o utakmici, 'ispalio' je nekoliko psovki. Reakcija kada je shvatio šta je rekao oduševila je sve.

"Kao što sam rekao pred utakmicu, ne možemo se za***avati", rekao je Luka, a zatim je shvatio šta je rekao i zatim je uz osmijeh dodao: "Oh, s**nje. Moja greška", dodao je Dončić.

Oglasi

Mavericksi su prošle sezone propustili doigravanje, što je bilo ogromno iznenađenje, ali ove takav kiks ne bi trebali dopustiti.

Tim iz Dallasa je trenutno četvrti tim Zapadne konferencije NBA lige s omjerom od 12 pobjeda i osam poraza. Dončić to sve vodi s prosjecima od 31.4 poena, te po 8.4 skokova i asistencija po meču.

Luka Dončić je još uvijek skromna NBA zvijezda

Luka Dončić je pod ugovorom koji će mu donijeti 215 miliona dolara, ali je još uvijek izuzetno skroman momak.

Dokaz tome stigao je prije nekoliko dana kada je po žestokom minusu u Milwaukeeju odlučio ispoštovati sve navijače koji su se okupili ispred hotela.

Oglasi

Dončić je strpljivo podijelio autograme svima koji su došli. Posvetio im je svoje vrijeme i pokazao je kako je još uvijek izuzetno skroman momak, kao što je to i ranije bio.

Pred Dončićem je još uvijek dosta godina profesionalne karijere. Nema dileme da će ispuniti mnoge historijske knjige NBA lige, a već sad je jedan od najboljih košarkaša iz Evrope koji su se ikad pojavili.

U NBA karijeri je na prosjecima od 27.8 poena, 8.6 skokova i osam asistencija po utakmici.

Oglasi